Citromos sajttorta
2012-06-17- Típus: Gyümölcstorta, Sajttorták
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az egyik kedvenc receptem. Megosztom veletek, hogy a kedvenc gyümölcsöm a citrom, ezért megpróbálom minden egyes süteménybe, ételbe belecsempészni, ahol csak tudom. Számomra ez a citromos recept maga a mennyország.
Ezeket szerezd be:
- 200 g krémsajt
- 3 tojás (külön a fehérje és sárgája része)
- 200 ml cukor
- 300 ml tejszín
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- finomra reszelt 1 nagy citrom héja
- 150 g háztartási keksz
- 50 g vaj (olvasztott)
1. Lépés
Vajazzuk ki a sütőformánkat, majd tegyünk bele egy sütőpapírt, mert így könnyebben ki tudjuk majd emelni a tortát. Daráljuk össze egy robotgépben a háztartási kekszet, adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd a masszát jól nyomkodjuk a sütőforma aljába.
2. Lépés
Keverjük össze a krémsajtot, a tojássárgáját, a kétfajta cukrot, a citromhéjat, a tejszínt. Verjük egy habverő segítségével egészen habos állagúra. Óvatosan verjük fel a tojásfehérjét egy másik tálban, amíg kemény hab lesz belőle, majd finom mozdulatokkal keverjük össze a másik krémmel.
3. Lépés
Öntsük óvatosan a sütőformába, a kekszes alap tetejére. Tegyük a mélyhűtőbe legalább 6 órán át vagy egy éjszakán át. Tálalás előtt kb. 20 perccel előtte vegyük ki.
Tipp: A tetejét díszíthetjük citromos tortazselével, illetve vághatunk rá citrom és lime karikákat is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 850 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
619 kcal -
Összes zsír
45,2 g -
Szénhidrát
48 g -
Fehérje
7,9 g