Mexikói sajtleves kukoricával és tortillával
2015-03-06- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Mexikói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egy kis egzotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.
Ezeket szerezd be:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kukorica (konzerv)
- 2 db chilipaprika
- 12,5 dkg krémsajt (zöldfűszeres)
- 15 dkg sajt
- 1 db húsleveskocka
- 1 dl tej
- 5 cl tequila
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
- szerecsendió (ízlés szerint)
- tabasco szósz (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 db tortilla lap
1. Lépés
A fokhagymát aprítom, a tortillát csíkokra, a chilit karikára vágom. A sajtot lereszelem.
2. Lépés
A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban, megpirítom benne a lisztet, hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem.
3. Lépés
Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet, hozzáadom a leveskockát, fűszerezem, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a sajtokat, felrottyantom, beleöntöm a tequilát.
4. Lépés
Tálaláskor teszek rá kukorica-szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat, locsolok rá tabascot.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
2 634 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
954 kcal -
Zsír
77 g -
Koleszterin
206 mg -
Szénhidrát
39,7 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
30,7 g