Mexikói sajtleves kukoricával és tortillával

2015-03-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy kis egzotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.

Ezeket szerezd be:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kukorica (konzerv)
  • 2 db chilipaprika
  • 12,5 dkg krémsajt (zöldfűszeres)
  • 15 dkg sajt
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl tej
  • 5 cl tequila
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • tabasco szósz (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 db tortilla lap

1. Lépés

A fokhagymát aprítom, a tortillát csíkokra, a chilit karikára vágom. A sajtot lereszelem.

2. Lépés

A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban, megpirítom benne a lisztet, hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem.

3. Lépés

Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet, hozzáadom a leveskockát, fűszerezem, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a sajtokat, felrottyantom, beleöntöm a tequilát.

4. Lépés

Tálaláskor teszek rá kukorica-szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat, locsolok rá tabascot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 634 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    954 kcal
  • Zsír

    77 g
  • Koleszterin

    206 mg
  • Szénhidrát

    39,7 g
  • Cukor

    7,5 g
  • Fehérje

    30,7 g