Csokoládé felfújt
2013-01-10- Típus: Csokifelfújt
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A recepttől ne ijedjünk meg, nem annyira bonyolult, amennyire látszik, csak előzőnap kell a töltelék részét elkészíteni. A receptet köszönjük Simonné Alexandrának.
Ezeket szerezd be:
- 180g + 90g étcsokoládé
- 6-10 szem meggy (befőtt)
- 3 tojás
- 3 tojássárgája
- 6 evőkanál kirstálycukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- csipet só
- csipet fahéj
- 4 evőkanál liszt
- 140 g vaj
- 70 ml tejszín
1. lépés
A tölteléket érdemes előző nap készíteni, vagy nap elején, hogy rendesen megkössön. 90 g étcsokit felforraljuk a tejszínnel, majd le vesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük fél órára. Amikor megfelelő állaga lesz. 6 golyót formázunk belőle, azokat a felhasználásig hűtőbe rejtjük.
2. lépés
A maradék csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd lehűtjük. A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd jöhet bele a liszt is. Lassan szitáljuk hozzá és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Mikor a csokis keverék is lehűlt, azt is belekeverjük.
3. lépés
Előkészítjük a sütőformáinkat, majd mindegyiket a feléig töltjük tésztával, ezután beleültetjük mindegyikbe a mélyhűtött csoki golyót, egy vagy több szem meggy befőttet, végül jöhet a tetejére a maradék tészta. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Akkor jók, ha a csoki kifutott a tetején (egyfajta csokivulkánt létrehozva), vagy a tetejük megrepedezik.
Tejszínhabbal vastagon fújjuk le, vagy szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 576 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
564 kcal -
Zsír
37.3g -
Szénhidrát
50.1g -
Fehérje
8.5g