Manchai leves
2013-03-25- Típus: Diétás levesek, Karcsúsító ételek, Különleges levesek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Vicces, de amikor elsőnek hallottam a manchai levesről, azt hittem, hogy valami kínai ételről van szó. Persze később kiderült, hogy ez valójában Spanyolországból (a tudomásom szerint) származik.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomó Spárga
- 2 db Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1,5 liter Húsleves
- 3-4 szelet vékony szikkadt Kenyér
- Olaj
- Petrezselyem
- Sáfrány
- Só
- Bors
1. lépés
A spárgát tetszésre, míg a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.
2. lépés
Olajon megpirítjuk a spárgát és a hagymát, majd ezt felöntjük a húslevessel, valamint az zúzott fokhagymát is beletesszük. Sóval, borssal, petrezselyemmel és sáfránnyal fűszerezzük. Az egészet felforraljuk.
3. lépés
Forrásnál beledobjuk a kis darabokra tört kenyérszeleteket, majd még körülbelül 20 percig főzzük tovább kis lángon.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 185 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
360 kcal -
Összes Zsír
14,7 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
42,5 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
14,6 g