Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon
2015-02-05- Típus: Májas ételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Vacsorára egy könnyűt és finomat hoztam össze. Megjegyzem, nem is maradtam éhes. :)
Ezeket szerezd be:
- 2 szelet libamáj
- 2 db tojás
- majonéz (ízlés szerint)
- 12 db salátalevél (jégsaláta)
- 0.5 db kaliforniai paprika (piros)
- 2 db paradicsom
- 0.5 db citrom
- 4 db olívabogyó (mandulával töltött)
- 4 db olívabogyó (chilivel töltött)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- olívaolaj (extraszűz)
- libazsír
1. Lépés
A tojásokat megfőzöm, megpucolom. A libamájakat kettévágom, serpenyőben libazsíron megsütöm.
2. Lépés
Egy tányért kibélelek salátalevelekkel, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.
3. Lépés
Ráfektetek 2 db libamájat, 1 db félbevágott tojást, mellé zöldségkeveréket, meglocsolom majonézzel. Teszek rá paprikaszeletet, félbevágott paradicsomot, citromkarikát és olívabogyókat. Még egyszer fűszerezem.
TIPP: Finom házikenyeret és jó kis vörösbort ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 194 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
668 kcal -
Zsír
59,9 g -
Koleszterin
316 mg -
Szénhidrát
15,5 g -
Cukor
4,5 g -
Fehérje
18,5 g