Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

2015-02-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Vacsorára egy könnyűt és finomat hoztam össze. Megjegyzem, nem is maradtam éhes. :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet libamáj
  • 2 db tojás
  • majonéz (ízlés szerint)
  • 12 db salátalevél (jégsaláta)
  • 0.5 db kaliforniai paprika (piros)
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 db citrom
  • 4 db olívabogyó (mandulával töltött)
  • 4 db olívabogyó (chilivel töltött)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • olívaolaj (extraszűz)
  • libazsír

1. Lépés

A tojásokat megfőzöm, megpucolom. A libamájakat kettévágom, serpenyőben libazsíron megsütöm.

2. Lépés

Egy tányért kibélelek salátalevelekkel, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.

3. Lépés

Ráfektetek 2 db libamájat, 1 db félbevágott tojást, mellé zöldségkeveréket, meglocsolom majonézzel. Teszek rá paprikaszeletet, félbevágott paradicsomot, citromkarikát és olívabogyókat. Még egyszer fűszerezem.

TIPP: Finom házikenyeret és jó kis vörösbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 128 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

  • Szalonnás sertésmáj sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    668 kcal
  • Zsír

    59,9 g
  • Koleszterin

    316 mg
  • Szénhidrát

    15,5 g
  • Cukor

    4,5 g
  • Fehérje

    18,5 g