Brandyben áztatott sült libamáj

2014-10-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Nem csak a máj boros, hanem az ára is, viszont nagyon finom, fejedelmi étel. Lilahagymával és fehér kenyérrel ettem.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg libamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 0.5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • libazsír
  • 1 dl brandy

1. Lépés

A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.

2. Lépés

Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom.

3. Lépés

Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Egy tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.

4. Lépés

Amíg a máj sül, karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.

5. Lépés

A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá pirospaprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem.

TIPP: Ha köret elkészítésére nem volt időnk, jó kis fehér kenyérrel is nagyon finom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 452 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Sertésmáj makói módon

  • Szalonnás sertésmáj sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    921 kcal
  • Zsír

    72,4 g
  • Koleszterin

    229 mg
  • Szénhidrát

    20,3 g
  • Cukor

    5,2 g
  • Fehérje

    18,4 g