Brandyben áztatott sült libamáj
2014-10-02- Típus: Májas ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Nem csak a máj boros, hanem az ára is, viszont nagyon finom, fejedelmi étel. Lilahagymával és fehér kenyérrel ettem.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg libamáj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db lilahagyma
- 0.5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- libazsír
- 1 dl brandy
1. Lépés
A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.
2. Lépés
Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom.
3. Lépés
Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Egy tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.
4. Lépés
Amíg a máj sül, karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.
5. Lépés
A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá pirospaprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem.
TIPP: Ha köret elkészítésére nem volt időnk, jó kis fehér kenyérrel is nagyon finom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 613 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
921 kcal -
Zsír
72,4 g -
Koleszterin
229 mg -
Szénhidrát
20,3 g -
Cukor
5,2 g -
Fehérje
18,4 g