Sertésmáj makói módon
2014-07-22- Típus: Májas ételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Aki szereti a hagymát hagymával, az a makói ételeket is imádja.
Ezeket szerezd be:
- 45 dkg sertésmáj
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db közepes krumpli
- 2 szál petrezselyem
- 3 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
1. Lépés
A krumplit héjában felteszem főni, a májat megmosom, 3 szeletre vágom, borsozom.
2. Lépés
A hagymát karikákra vágom, lisztbe mártom. A fokhagymát apróra vágom.
3. Lépés
Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, félreteszem.
4. Lépés
A krumplit megpucolom, a serpenyőbe szeletelem, locsolok rá olajat, sózom, borsozom, megsütöm.
5. Lépés
Szórok rá paprikát, apróra vágott petrezselymet és petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.
6. Lépés
A májat grillserpenyőben olívaolajon apróra vágott fokhagyma kíséretében mindkét oldalán megsütöm, kb. 12 percig, úgy, hogy kívül kérges, belül omlós legyen.
7. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra 1 szelet májat, sózom, szórok rá pirospaprikát, halmozok rá a sült hagymából, s mellé teszem a sült krumplit. Chilipaprikával díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 819 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
718 kcal -
Zsír
12,1 g -
Koleszterin
533 mg -
Szénhidrát
103,1 g -
Cukor
9 g -
Fehérje
49,5 g