Sült libamáj

2015-02-27
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy kis finom nasi, amihez most csak egy zsemle volt a köret.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg libamáj
  • 1 dl tej
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg libazsír
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 db zsemle

1. Lépés

A májat megpucolom, beteszem egy tálkába, öntök rá tejet, s beteszem a hűtőbe 1 napra.

2. Lépés

Másnap egy serpenyőben zsírt olvasztok, belehelyezem a májat, mellérakom a négybe vágott fokhagymát, vöröshagymát. Jól átsütöm mindkét oldalán, kb. 15 perc alatt. A végén fűszerezem.

3. Lépés

Zsemlével, a sült hagymával és savanyúsággal fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 507 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

  • Szalonnás sertésmáj sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    954 kcal
  • Zsír

    76,4 g
  • Koleszterin

    237 mg
  • Szénhidrát

    40,7 g
  • Cukor

    9,8 g
  • Fehérje

    25,6 g