Sült libamáj
2015-02-27- Típus: Májas ételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy kis finom nasi, amihez most csak egy zsemle volt a köret.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg libamáj
- 1 dl tej
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg libazsír
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db zsemle
1. Lépés
A májat megpucolom, beteszem egy tálkába, öntök rá tejet, s beteszem a hűtőbe 1 napra.
2. Lépés
Másnap egy serpenyőben zsírt olvasztok, belehelyezem a májat, mellérakom a négybe vágott fokhagymát, vöröshagymát. Jól átsütöm mindkét oldalán, kb. 15 perc alatt. A végén fűszerezem.
3. Lépés
Zsemlével, a sült hagymával és savanyúsággal fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 507 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
954 kcal -
Zsír
76,4 g -
Koleszterin
237 mg -
Szénhidrát
40,7 g -
Cukor
9,8 g -
Fehérje
25,6 g