Leves baleári módra
2013-04-07- Típus: Diétás levesek, Karcsúsító ételek, Különleges levesek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez a leves a spanyol tartományi Baleár-szigetekről származik. Ha mallorca-n jártok esetleg, akkor mindenféleképpen kóstoljátok meg az igazit, de addig is próbáljuk meg itthon mi is elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg darált Borjúhús
- 5 dkg Sonka
- 2 db Vöröshagyma
- 10 dkg Paradicsom
- 4 evőkanál Liszt
- 1 dl Olívaolaj
- 4 gerezd Fokhagyma
- Kevés Vörösbor
- Zsemlemorzsa
- Petrezselyem
- Só
- Bors
1. lépés
A kicsire aprított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott paradicsomot. Egy kis ideig hagyjuk párolódni, majd körülbelül 2-3 dl vízzel felöntjük és tovább forraljuk. Ha forr, akkor leszűrjük a levét.
2. lépés
Egy másik edényben lisztből és olajból rántást készítünk. Ezután hozzáöntjük a hagymás-paradicsomos levet és felöntjük még 1 liter meleg vízzel. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Olyan 15 percig kavargatás mellett főzzük tovább. 15 perc után vegyük le. (Ha esetleg kevés ízt érzünk, akkor nyugodtan keverjünk bele egy kis paradicsomos sűrítményt)
3. lépés
Egy tálba beleöntünk egy kis vörösbort, majd a zsemlemorzsát beletesszük, áztatjuk. Ha jól megszívta magát, akkor csurgassuk le és keverjük össze a darált borjúhússal, nagyon apróra apróra vágott sonkával, zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel. Jól gyúrjuk meg, dolgozzuk össze úgy, hogy egy masszát kapjunk.
4. lépés
Gyúrjunk ki gombóc formákat, lisztbe forgassuk bele és forró olajon süssük ropogósra. Ha végeztünk, akkor a levest melegen tálaljuk, finomra sült húsgombócokkal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 966 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
443 kcal -
Összes Zsír
29,4 g -
Koleszterin
59 mg -
Szénhidrát
24 g -
Cukor
3,9 g -
Fehérje
17,9 g