Lecsós sertéstarja zöldborsópürével

2013-11-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy magyaros étel egy kicsit átértelmezve.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg sertéstarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db kicsi paradicsom
  • 2 szelet avokádó
  • 2 db friss chili
  • só, bors, pirospaprika

1. lépés

A hagymákat szeletelem, a paprikát és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát vastagabb csíkokra vágom.
A zöldborsót kevés vízzel felteszem főni, sózom, borsozom.

2. lépés

Egy másik edényben párolom a répát, sózom borsozom.
Egy serpenyőbe beteszem a tarja szeleteket, a hagymát, paprikát, paradicsomot, locsolok rá egy kevés olívaolajat, fűszerezem, s fedő alatt párolom.

3. lépés

A borsót botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor teszek a tányérra a tarja szeleteket, formázott borsópürét, rá egy chilit, mellé egy paradicsomot, répagúlát, s egy szelet avokádót.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 763 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

  • Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

  • Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

  • Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    689 kcal
  • Zsír

    44.2g
  • Koleszterin

    91mg
  • Szénhidrát

    24.8g
  • Cukor

    12.3g
  • Fehérje

    42.6g