Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással
2015-07-14- Típus: Zöldséges egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
A mai menü: Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg fehérspárga (4 db)
- 10 dkg bacon (10 szelet)
- 1 csésze rizs
- 4 szál petrezselyem
- 1 csésze mexikói zöldségkeverék
- 2 ek joghurt
- 2 szál kapor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors
- 1 mk cukor
- 1 ek olívaolaj
1. lépés
A rizst a főzés előtt néhány órával beáztatom.
2. lépés
A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet, kaprot aprítom.
3. lépés
A spárgákat betekerem a baconba, olajban megsütöm.
4. lépés
Tálaláskor a spárgákat a tányérra teszem, meglocsolom a kapros joghurttal, mellé teszek formázva petrezselymes rizst és zöldségeket. Díszítem egy kaporszállal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 134 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
784 kcal -
Zsír
29,4 g -
Koleszterin
56 mg -
Szénhidrát
96,7 g -
Cukor
11 g -
Fehérje
32 g