Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

2015-06-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sonkába tekert fehérspárgát készítettem spenótágyon, sült krumplival és majonézzel tálalva.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg spárga (fehér)
  • 5 dkg spenót (1 marék)
  • 5 dkg sonka (3 szelt cigánysonka)
  • 2 ek majonéz
  • 2 db nagyobb újkrumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. lépés

A krumplikat megfőzöm, fűszerezem, majd olajban megsütöm.

2. lépés

Közben a spárgákat megpucolom, sós, cukros vízben megfőzöm. Ha kész, a spárgákat kiveszem.

3. lépés

A spenótot bedobom a spárga főzőlevébe kb. 3 percre.

4. lépés

A spárgákat három felé osztom, s betekerem a sonkába.

5. lépés

A spenótot egy tányérra halmozom, ráteszem a sonkás spárgát, fűszerezem. Mellérakom a krumplikat, s kanalazok a tányérra majonézt. A krumplira vágok petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 988 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

  • Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

  • Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

  • Lecsós sertéstarja zöldborsópürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    485 kcal
  • Zsír

    12,5 g
  • Koleszterin

    18 mg
  • Szénhidrát

    81,3 g
  • Cukor

    9,7 g
  • Fehérje

    18,1 g