Gombás töltött szőlőlevél
2012-06-07- Típus: Rizsköretek, Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Mai egzotikus receptünk azoknak szól, akik nem tartózkodnak a különleges és egyben ínycsiklandó ételektől.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg rizs
- 3 póréhagyma
- 25 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- 3 mentalevél
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 nagy pohár tejföl
- 1/2 evőkanál mustár
- szőlőlevél
1. Lépés
Mossuk meg a szőlőleveleket, forrázzuk le őket, majd hagyjuk lecsöpögni. Vágjuk apróra a hagymát és egy kevéske olajon dinszteljük.
2. Lépés
Tegyük hozzá a rizst, a kockákra vágott gombát, a fűszereket, ízesítsük sóval és borssal, gyakran kevergetve pirítsuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi.
3. Lépés
Csurgassunk bele citromlevet, majd fedjük le. Amikor a rizs félig kész, egyszerűen töltsük meg a szőlő leveleket, tegyük egy hőálló tálba.
Készítsük el a mártásunkat. Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a kaprot, bazsalikomot, 1 evőkanál citromlevet, 1/2 evőkanál mustárt. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük a szorosan egymásra rakott szőlőlevelekre.
4. Lépés
Tegyük sütőbe és 160°C-on kezdjük el megpárolni őket. Akkor jó, ha a tejföl kicsit megbarnul a tetején.
Tipp: Én sült húsokhoz köretként szoktam tálalni, de tökéletes például magában is egytálételként.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 231 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
655 kcal -
Összes zsír
13,9 g -
Szénhidrát
117,6 g -
Fehérje
14,9 g