Gombás töltött szőlőlevél

2012-06-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Mai egzotikus receptünk azoknak szól, akik nem tartózkodnak a különleges és egyben ínycsiklandó ételektől.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg rizs
  • 3 póréhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 3 mentalevél
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1/2 evőkanál mustár
  • szőlőlevél

1. Lépés

Mossuk meg a szőlőleveleket, forrázzuk le őket, majd hagyjuk lecsöpögni. Vágjuk apróra a hagymát és egy kevéske olajon dinszteljük.

2. Lépés

Tegyük hozzá a rizst, a kockákra vágott gombát, a fűszereket, ízesítsük sóval és borssal, gyakran kevergetve pirítsuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi.

3. Lépés

Csurgassunk bele citromlevet, majd fedjük le. Amikor a rizs félig kész, egyszerűen töltsük meg a szőlő leveleket, tegyük egy hőálló tálba.

Készítsük el a mártásunkat. Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a kaprot, bazsalikomot, 1 evőkanál citromlevet, 1/2 evőkanál mustárt. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük a szorosan egymásra rakott szőlőlevelekre.

4. Lépés

Tegyük sütőbe és 160°C-on kezdjük el megpárolni őket. Akkor jó, ha a tejföl kicsit megbarnul a tetején.

 

Tipp: Én sült húsokhoz köretként szoktam tálalni, de tökéletes például magában is egytálételként.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 155 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    655 kcal
  • Összes zsír

    13,9 g
  • Szénhidrát

    117,6 g
  • Fehérje

    14,9 g