Lecsó recept
2012-06-11- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha tudnátok, hogy én mennyire szeretem a lecsót?! Bármikor és bármennyit! Jó csípősen, jó sok fehér kenyérrel! Úgy az igazi! Most megosztok veletek egy lecsós variációt.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Parasztkolbász
- 12 dkg Füstölt szalonna
- 5 db Paprika
- 3 db Paradicsom
- 2 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- Só
- Bors
- Pirospaprika
- Olaj
1. lépés
A kolbászt és a szalonnát felszeleteljük, a hagymát kis kockákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk és azt is felvágjuk.
2. lépés
Előkapunk egy lábast, beletesszük elsőnek a szalonnát, amit zsírjára sütünk. Adhatunk hozzá pluszba egy kis olajat is. Ezután jön rá a hagyma, amit üvegesre pirítunk. Ha a hagymánk is megpirult, levesszük a tűzről az edényt, sóval, borssal, pirospaprikával, tört fokhagymával megfűszerezzük. Paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk, jól átkeverjük és közepes lángon fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsom sok levet fog ereszteni, de ha úgy látjuk, hogy kevés lesz, öntsünk bele nyugodtan egy kis vizet.
3. lépés
Ha elértük a céljainkat, és látjuk, hogy jó, akkor utolsó lépésként, beletesszük a kolbászt és még kb. 5 percig pároljuk. Ha tojásosan szeretjük, akkor dobhatunk rá párat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 657 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
456 kcal -
Összes Zsír
33,9 g -
Koleszterin
75 mg -
Szénhidrát
15,3 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
23,3 g