Kuszkusz vegyes salátával
2013-06-29- Típus: Karcsúsító ételek, Kuszkuszsaláta
- Nehézség: Nehéz
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 4:0 p
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 5:0 p
Amikor fogyókúráztam, akkor láttam valamelyik gasztró újságban ezt a receptet. Időigényes az elkészítése, de a gyomorban meghálálja magát.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Krumpli
- 30 dkg Sárgarépa
- 20 dkg Csicseriborsó
- 40 dkg Paradicsom
- 40 dkg Cukkini
- 1 db Paprika
- 2 db kisebb Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 szál Zellerlevél
- 2 evőkanál Vaj
- Szegfűszeg
- Só
- Bors
- 40 dkg Gríz
1. lépés
A csicseriborsót az elkészítése előtti estén áztassuk be sós-szegfűszeges vízben. Másnap, amikor nekiláttunk, akkor 4 óra alatt főzzük puhára a borsókat. Közben a zöldségeket vágjuk fel tetszés szerint.
2. lépés
Vajon körülbelül 25-30 perc alatt pirítsuk meg (cukkini kivételével) az összes felvágott zöldséget. Míg párolódnak a zöldségek, addig ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ezután egy edénybe tegyük bele a grízt, öntsük fel annyi forró vízzel, ami ellepi, fedjük le és várjunk 5-10 percig, amíg megduzzad. Ha megduzzadt, akkor vajjal összekeverve puhára pároljuk.
3. lépés
Előkapunk egy fazekat, öntünk bele 2 liter vizet, beletesszük a már megfőtt és leszűrt csicseriborsót, valamint a cukkinit, majd jó 30 percig kis lángon főzzük. A kész főtt zöldségeket és a grízt együtt vagy külön tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 168 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
581 kcal -
Összes Zsír
8,2 g -
Koleszterin
15 mg -
Szénhidrát
108,5 g -
Cukor
10,6 g -
Fehérje
19,5 g