Kagyló vegyes zöldséggel

2013-11-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Amikor még fogyókúráztam, ezt a receptet is elkészítettem. Nekem nagyon bejött.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Kagyló
  • 4 db Sárgarépa
  • 1 db kisebb Brokkoli
  • 1 db kisebb Karfiol
  • 1 db Endívia
  • 6 evőkanál Szűz olívaolaj
  • 3 evőkanál Almaecet

1. lépés

Sós vízben főzzük puhára a brokkolit és a karfiolt, majd szűrjük le és rózsáikra szedjük szét. A kagylót is főzzük meg egy másik edényben.

2. lépés

Kapjunk elő a serpenyőnket, és olajon futtassuk meg a brokkolit, karfiolt, az apróra tépkedett salátát, és a felvágott répát. Adjuk hozzá óvatosan a kagylót, néhány percig rotyogtassuk egybe.

3. lépés

Még mielőtt levennénk a tűzről, ízlés szerint sózzuk, almaecettel és szűz olívaolajjal ízesítsük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 310 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    374 kcal
  • Összes Zsír

    22,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,8 g
  • Cukor

    13,6 g
  • Fehérje

    5,7 g