Körtés cobbler
2014-07-22- Típus: Különleges torták
- Nemzetiség: Amerikai, Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:40 p
Finom, gyors, változatosan készíthető és nem utolsó sorban olcsó! ;) A cobbler a korai Brit-Amerikai gyarmatról származik. Az Angol telepeseket a hozzávalók hiánya sarkallta ennek a receptnek a kitalálására. :)
A név eredete nem tisztázott, lehet suszter de összefügghet a cobeler szóval, melynek jelentése “fatál” :)
Ezeket szerezd be:
- 20-25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- + 1 ek. cukor a tésztára sütés előtt
- Gyümölcsréteg:
- 5-6 db értett, de még kemény körte
- 3 csapott ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 tk. fahéj
- 1 ek. liszt
1. lépés
A tészta hozzávalóit összeállítjuk. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl híg!
2. lépés
Viszonylag ragacsos tésztát kapunk, ennek ilyennek kell lennie, senki se ijedjen meg! ;) 1 órát pihentetjük, letakarva a hűtőben.
3. lépés
A körtéket megtisztítjuk, felkockázzuk és kivajazott jénaiba tesszük (Én tortaformában készítettem, de ebben az esetben szivároghat, így aki ezt a megoldást választja, hozzám hasonlóan tegyen a forma alá sütéskor sütőpapírt vagy alufóliát)
A körtékre ráöntjük a kifacsart citrom levét, rászórjuk a kétféle cukrot, a lisztet és a fahéjat, majd kanállal átforgatjuk.
4. lépés
A hűtőből kivett tésztából kis cipókat csippentünk és hanyagul a körtékre dobáljuk. Megszórjuk az 1 ek. cukorral és előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 467 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
518 kcal -
Zsír
15.2g -
Koleszterin
29mg -
Szénhidrát
93.6g -
Cukor
47.8g -
Fehérje
6.8g