Narancsos pisztráng
2013-05-30- Típus: Pisztráng receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Egy barátnőmtől hallottam ezt a receptet, biztosan mindenkinek ízleni fog. Még nekem is, pedig nem vagyok nagyon oda a halakért!
Ezeket szerezd be:
- 2 közepes pisztráng, tisztított, kibelezett
- 2 narancs
- 2 evőkanál vaj
- 1 konzerv bébirépa
- 5-6 szem burgonya
- 1 teáskanál méz
- bazsalikom, oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Kockára vágjuk a burgonyákat, beletesszük egy tálba, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel, sóval és borssal. Helyezzük a sütőbe, és süssük 30 percig.
2. Lépés
Dörzsöljük be a halat olvasztott vajjal, kívül és belül egyaránt. Vágjunk egy narancsot félbe, kifacsarjuk a levét, és rácsöpögtetjük a halra, úgy hogy mindenhova jusson.
3. Lépés
A halat tegyük be a sütőbe a krumplik tetejére, vagy alufóliával fedett grillsütőre és süssük körülbelül 20 percig. Közben megmossuk a megmaradt narancsot és szeletekre vágjuk.
Tegyük serpenyőbe az egy teáskanál mézet és a többi a vajat. Hozzáadjuk a sárgarépát és az előzőleg felszeletelt narancs karikákkal főzzük néhány percig.
4. Lépés
A halat tegyük tányérokra a bébirépával és burgonyával, majd a tepsiben és a serpenyőben keletkezett lével csöpögtessük le a halat.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 409 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,262 kcal -
Zsír
46.8g -
Szénhidrát
131.1g -
Fehérje
82.2g