Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)
2015-03-17- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Valentin-napon, születésnapkor lepjük meg kedvesünket egy alkalomhoz illő tortával.
Ezeket szerezd be:
- 18 dkg liszt
- 1/2 ek kakaó
- 1/2 mk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 mk vanília aroma
- 1 db tojás
- piros ételszínező
- csipet só
- Krém:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg mascarpone
- 25 dkg porcukor
- 1/2 tk vanília aroma
1. Lépés
Egy tálba beleszitálni a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverni. Ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverni.
2. Lépés
Egy másik tálba robotgéppel alaposan kikeverni a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverni az egész tojást, a vanília aromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező akkor azt is hozzákeverni.
3. Lépés
Ezután a lisztes keverékhez hozzáönteni a folyékony masszát és jól összekeverni.
4. Lépés
Három részre osztani és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütni a tésztát. A kisült lapokat hagyni teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.
5. Lépés
A margarint simára keverni a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
6. Lépés
Végül megtölteni a krémmel a tortalapokat, majd kívülről is bevonni ezzel a krémmel. 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.
Tálalás előtt a tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórni.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
6 262 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
731 kcal -
Zsír
37g -
Szénhidrát
96.6g -
Fehérje
6.8g -
Koleszterin
42mg -
Cukor
71g