Kapribogyós csirke recept
2012-05-09- Típus: Sovány húsételek, Tepsis húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A kapribogyó mély- és olajzöldes árnyalatú, fanyar és kicsit csípős ízű bogyó, amit a kifejezetten ínyenceknek ajánlunk.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg alacsony zsírtartalmú ricotta sajt
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál friss petrezselyem
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 10 dkg parmezán
- 60 dkg csirkemell
- 1/2 tk fokhagyma granulátum
- 2 ek olívaolaj
- 4 paradicsom
- 6 szelet csökkentett zsírtartalmú mozzarella sajt
- 10-15 dkg kapribogyó
- 20 dkg csiperke gomba
1. Lépés
Egy kis tálban áttörjük a reszelt ricotta sajtot, a reszelt parmezánt, összekeverjük a sóval, borssal, capribogyóval, oregánóval és petrezselyemmel.
2. Lépés
A gombákat hámozzuk és szeleteljük. Forgassuk meg a csirkét a fokhagyma granulátumban, majd tegyük a gombával együtt egy serpenyőbe és kis olívaolajon süssük meg mindkettőt barnulásig. Ha kész, akkor tegyük egy hőálló tálba vagy egy tepsibe és hagyjuk kicsit kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
3. Lépés
Amikor a hús és gomba nagyjából szobahőmérsékletre hűlt, szórjuk rá a sajtos keveréket, majd a tetejére helyezzük a kockákra vagy szeletekre vágott paradicsomot, majd helyezzünk rá szeletelt mozzarella sajtot. A tetejét szórjuk meg még egy kis oregánóval vagy egyéb fűszerekkel.
4. Lépés
Helyezzük a sütő felső állványára és süssük 20 percig, vagy ameddig a mozzarella aranybarna lesz a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 890 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
279,1 kcal -
Összes zsír
15,0 g -
Szénhidrát
1,3 g -
Fehérje
33,0 g