Kapros-joghurtos gombasaláta
2012-06-07- Típus: Fehérje nap, Gombasaláták, Joghurtos saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha van otthon friss gombánk, akkor érdemes ezzel a recepttel próbálkozni. 90 napos diétánál is ajánlott a fogyasztása.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Csiperkegomba
- 4 dl Joghurt
- 1 cl Ecet
- 1 csokor Kapor
- 1 cl Citromlé
- Só
- Őrölt Fehér bors
1. lépés
Elővesszük a gombát, megmossuk jó alaposan, mert nem tudjuk ki és milyen módon fogdosta össze. Megtisztítjuk, majd felvágjuk vékony kis szeletekre.
2. lépés
Ha a gomba szeletelésével végeztünk, feltesszük a gombákat főni. A vízbe beletesszük az 1 dl ecetet és enyhén megsózzuk. Ha a gomba megfőtt, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk a gombát kb. 30 percig a levében. Azért ne szűrjük le egyből, mert így jobb íze lesz.
3. lépés
Amíg a gombát pihentetjük, addig haladunk tovább. A csokor kapor felét felvágjuk és összekeverjük a joghurttal. Közben hozzáadjuk az őrölt fehér borsot is és a citromlét is. Az így elkészített salátaöntetet összekeverjük a leszűrt gombákkal, tetejét megszórjuk a maradék kaporral, majd betesszük a hűtőbe. A cél itt is az, mint a saláták egy részénél: lehűteni. Ez nálam kb. 1 óra.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
248 kcal -
Összes Zsír
4,1 g -
Koleszterin
12 mg -
Szénhidrát
30,6 g -
Cukor
21,3 g -
Fehérje
24,9 g