Rumos vaníliás szelet

2014-06-13
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Finom sütemény, érdemes bármilyen alkalomra elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta hozzávalói:
  • 60 deka liszt
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 20 deka porcukor
  • 20 deka margarin
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 deci tej
  • 1 csg vaníliás cukor
  • 2 kanál rum
  • Krém:
  • 2 csg vaníliás pudingpor
  • 1 csg vaníliás cukor
  • 25 deka margarin
  • 25 deka porcukor
  • 7 deci tej
  • Máz a tetejére:
  • 25 deka porcukor
  • ízlés szerint rum

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, három cipóra osztom. Ebből három lapot nyújtok, majd 32×34-es tepsiben 180 fokon megsütöm kb 10 perc alatt.

2. Lépés

A krémhez a tejet a pudinggal szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.
A margarinból és porcukorból krémet keverek. A kihűlt pudingba belekeverem a margarinos krémet, amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek.

3. Lépés

Az alsó lapot a vaníliás krémmel megkenem, a másodikra a rumos krémet teszem.
A legfelső lapra rumos cukormázat teszek: A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem.

Tegyük hűtőbe 1 órára, utána szeleteljük.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

13 553 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    954 kcal
  • Zsír

    40.1g
  • Szénhidrát

    137g
  • Fehérje

    11.5g
  • Koleszterin

    56mg
  • Cukor

    88.9g

Kommentek