Rumos vaníliás szelet
2014-06-13- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Finom sütemény, érdemes bármilyen alkalomra elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 60 deka liszt
- 2 kanál holland kakaópor
- 20 deka porcukor
- 20 deka margarin
- 3 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 deci tej
- 1 csg vaníliás cukor
- 2 kanál rum
- Krém:
- 2 csg vaníliás pudingpor
- 1 csg vaníliás cukor
- 25 deka margarin
- 25 deka porcukor
- 7 deci tej
- Máz a tetejére:
- 25 deka porcukor
- ízlés szerint rum
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, három cipóra osztom. Ebből három lapot nyújtok, majd 32×34-es tepsiben 180 fokon megsütöm kb 10 perc alatt.
2. Lépés
A krémhez a tejet a pudinggal szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.
A margarinból és porcukorból krémet keverek. A kihűlt pudingba belekeverem a margarinos krémet, amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek.
3. Lépés
Az alsó lapot a vaníliás krémmel megkenem, a másodikra a rumos krémet teszem.
A legfelső lapra rumos cukormázat teszek: A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem.
Tegyük hűtőbe 1 órára, utána szeleteljük.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
13 553 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
954 kcal -
Zsír
40.1g -
Szénhidrát
137g -
Fehérje
11.5g -
Koleszterin
56mg -
Cukor
88.9g