Csípős csirkeszárny
2014-04-24- Típus: Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nagyon finom csípős főétel, amit nyugodtan tudunk enyhébbre is fűszerezni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kiló csirkeszárny
- só, bors
- majoránna
- chili szósz
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál ketchup
- 2 gerezd fokhagyma
1. Lépés
A csirkeszárnyakat megmosom, megpucolom és kicsit besózom. A többi hozzávalót összekeverem, a fokhagymát nagyon apróra összezúzom, és ebben a pácban kb. 1 órát bennehagyom a szárnyakat.
2. Lépés
Az egy óra elteltével sütőedénybe teszem a húsokat és lefedve 180 -190 fokon megsütöm.
Amikor már a hús puhára sült, az edény tetejét leveszem és egy kicsit még pirítom a szárnyakat.
Rizzsel és burgonyapürével, valamint vegyes zöldséges lepénnyel tálaltam.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
6 232 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
537 kcal -
Zsír
18.6g -
Szénhidrát
16.6g -
Fehérje
72.7g -
Koleszterin
223mg -
Cukor
15.5g