Csípős csirkeszárny

2014-04-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Nagyon finom csípős főétel, amit nyugodtan tudunk enyhébbre is fűszerezni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kiló csirkeszárny
  • só, bors
  • majoránna
  • chili szósz
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma

1. Lépés

A csirkeszárnyakat megmosom, megpucolom és kicsit besózom. A többi hozzávalót összekeverem, a fokhagymát nagyon apróra összezúzom, és ebben a pácban kb. 1 órát bennehagyom a szárnyakat.

2. Lépés

Az egy óra elteltével sütőedénybe teszem a húsokat és lefedve 180 -190 fokon megsütöm.
Amikor már a hús puhára sült, az edény tetejét leveszem és egy kicsit még pirítom a szárnyakat.

Rizzsel és burgonyapürével, valamint vegyes zöldséges lepénnyel tálaltam.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 232 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    537 kcal
  • Zsír

    18.6g
  • Szénhidrát

    16.6g
  • Fehérje

    72.7g
  • Koleszterin

    223mg
  • Cukor

    15.5g