Jerezi leves
2013-03-30- Típus: Diétás levesek, Karcsúsító ételek, Különleges levesek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:10 p
- Elkészítés: 2:30 p
Ez is Spanyolországból származó recept. Nem éppen egy magyaros ízvilág, de újításnak, újdonságnak tökéletesen megfelel.
Ezeket szerezd be:
- 75 dkg Borjúhús
- Csirkeaprólék (nyak, láb, zúza)
- 3 db Sárgarépa
- 1 db Fehérrépa
- 1 db Paszternák
- 1 db Póréhagyma
- 1 db Krumpli
- 1 csomó Zellerzöldje
- 6 db Tojás
- 1 üveg fehér Édes bor
- Cukor
- Só
1. lépés
Az összes zöldséget és húsokat megmossuk és felvágjuk. (Úgy készüljetek, hogy a húsra nem lesz szükségünk, csak az ízükre) A krumpli, tojás és a cukor kivételével a felvágott hozzávalókat 2,5 liter vízbe tesszük. Kis lángon körülbelül két órán át főzzük.
2. lépés
30 perccel a befejezés előtt tegyük bele a krumplit és főzzük tovább. Ha letelt a két óra, akkor szűrjük le, vegyük ki a húsokat és tegyük félre a második fogáshoz. Közben kicsit pirítsunk meg egy kis cukrot és keverjük bele az alaplébe. Rotyogtassuk még egy kicsit.
3. lépés
A levest szedjük ki csészékbe, és ha hűek akarunk lenni a Spanyolokhoz, akkor mindegyik csészébe tegyünk egy kis édes bort (naná, hogy Spanyolt, de ha nincs, akkor természetesen bármilyen jó) és 1-1 nyers tojássárgáját.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 492 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
148 kcal -
Összes Zsír
4,6 g -
Koleszterin
164 mg -
Szénhidrát
20,4 g -
Cukor
8,8 g -
Fehérje
7,1 g