Jerezi leves

2013-03-30
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:10 p
  • Elkészítés: 2:30 p

Ez is Spanyolországból származó recept. Nem éppen egy magyaros ízvilág, de újításnak, újdonságnak tökéletesen megfelel.

Ezeket szerezd be:

  • 75 dkg Borjúhús
  • Csirkeaprólék (nyak, láb, zúza)
  • 3 db Sárgarépa
  • 1 db Fehérrépa
  • 1 db Paszternák
  • 1 db Póréhagyma
  • 1 db Krumpli
  • 1 csomó Zellerzöldje
  • 6 db Tojás
  • 1 üveg fehér Édes bor
  • Cukor

1. lépés

Az összes zöldséget és húsokat megmossuk és felvágjuk. (Úgy készüljetek, hogy a húsra nem lesz szükségünk, csak az ízükre) A krumpli, tojás és a cukor kivételével a felvágott hozzávalókat 2,5 liter vízbe tesszük. Kis lángon körülbelül két órán át főzzük.

2. lépés

30 perccel a befejezés előtt tegyük bele a krumplit és főzzük tovább. Ha letelt a két óra, akkor szűrjük le, vegyük ki a húsokat és tegyük félre a második fogáshoz. Közben kicsit pirítsunk meg egy kis cukrot és keverjük bele az alaplébe. Rotyogtassuk még egy kicsit.

3. lépés

A levest szedjük ki csészékbe, és ha hűek akarunk lenni a Spanyolokhoz, akkor mindegyik csészébe tegyünk egy kis édes bort (naná, hogy Spanyolt, de ha nincs, akkor természetesen bármilyen jó) és 1-1 nyers tojássárgáját.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 492 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

  • Fehérboros retekleves

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    148 kcal
  • Összes Zsír

    4,6 g
  • Koleszterin

    164 mg
  • Szénhidrát

    20,4 g
  • Cukor

    8,8 g
  • Fehérje

    7,1 g