Hurka és kolbász baconos krumplival
2014-03-05- Típus: Disznótoros receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:40 p
A jó kis disznótoros, de szeretem is azt. A hurka és a kolbász mellé baconos krumplikat sütöttem. Ha tudnátok, milyen finomat lakmároztam! :)
Ezeket szerezd be:
- 2 db kolbász
- 2 db májas hurka
- 2 db véres hurka
- 7 db nagyobb újkrumpli
- 7 szelet bacon
- libazsír
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A hurkát és kolbászt egy tepsibe rakom, villával megszurkálom, bekenem libazsírral.
2. Lépés
A sütőben mindkét oldalán 180 °C fokon megsütöm (kb 2×30 perc), a végén grillezem.
3. Lépés
A krumplikat alaposan megpucolom, félig megfőzöm, sózom, borsozom, majd betekerem egy szelet baconszalonnába.
4. Lépés
Amikor a hurkák, kolbászok megsültek, a zsírjába berakom őket és szépen megsütöm. (Lehet persze ezt egyszerre is csinálni, de a nagyobbik tepsim foglalt volt.)
TIPP: Ecetes paprikát egyetek mellé, ha pedig kiszáradtok, akkor sörrel vagy vörösborral öblítsétek le. :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 275 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1080 kcal -
Zsír
60,5 g -
Koleszterin
197 mg -
Szénhidrát
83,9 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
47 g