Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival
2014-07-17- Típus: Disznótoros receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Bár ez inkább téli jellegű étel, de a mai időjárás mellett, amikor hol kánikula van, hol pedig fázik az emberfia, a hűvösebb napokon jól eshet ez a finomság.
Ezeket szerezd be:
- 3 db véreshurka
- 4 db nagyobb krumpli
- 80 g füstölt szalonna
- 1 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 bögrényi savanyított fehérkáposzta
- 0.5 db alma
- olívaolaj
- 0.5 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit héjában megfőzöm.
2. Lépés
Majd megpucolom és egy nyél nélküli serpenyő felébe, melybe kevés olajat locsoltam, beleszeletelem.
3. Lépés
Ráteszem a kockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, s a felkarikázott lila- és póréhagymát. Sózom, borsozom, s szórok rá fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket.
4. Lépés
A serpenyő másik felébe teszem (lé nélkül) a savanyított káposztát, ráteszem a szeletelt almát, borsozom, megszórom a köménnyel, s locsolok rá kevés bort.
5. Lépés
Végül ráteszem a mindkét oldalon villával megszurkált hurkákat. Locsolok rá kevés olajat és 180 ºC fokon előmelegített sütőben megsütöm.
6. Lépés
Félidőben a hurkákat megfordítom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 816 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
890 kcal -
Zsír
38,4 g -
Koleszterin
44 mg -
Szénhidrát
98 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
33,6 g