Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon
2015-03-04- Típus: Disznótoros receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg kolbász (sütnivaló házias csípős)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg savanyított káposzta (vecsési)
- 2 db nagyobb krumpli
- 0.5 db kisebb sütőtök
- olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 1 db babérlevél
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom, a szalonnát kettészelem, bevagdosom.
2. Lépés
Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, s a szalonna-szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 °C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.
3. Lépés
30 perc elteltével a kolbász és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm. 20 perc elteltével a káposztára öntök bort, s grillfokozaton még tízpercig sütöm.
3. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát, s köré zöldségeket.
TIPP: Fehérbort ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 217 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1220 kcal -
Zsír
67,9 g -
Koleszterin
175 mg -
Szénhidrát
90,3 g -
Cukor
23,6 g -
Fehérje
52,8 g