Angol sonkás tojás (ham and eggs)

2012-06-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha meghalljuk a “ham and eggs” kifejezést, mindenkinek az angol régi sorozatokból ismert villásreggeli jut eszébe. Nem nagy ördöngösség, itthon is mindenki készített ezt reggelire.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet sonka
  • 8 tojás
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

1. Lépés

Az olajat megforrósítjuk a serpenyőben, és belehelyezzük a sonkaszeleteket (lehet bacont is használni). Süssük egészen pirosra őket.

1. Lépés

Fordítsuk meg őket, majd jöhetnek a tojások rá. Addig süssük, ameddig a tojások fehérje része a szélein kicsit megbarnul, de a sárgája része belül még folyós marad. Próbáljuk meg úgy kivenni tányérra, hogy ne essenek szét.

 

Tipp: Pirítóssal tálaljuk, kiegészítésképen szórhatunk rá snidlinget vagy lilahagymát rá.

 

Fogás: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

3 474 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    566 kcal
  • Összes zsír

    32 g
  • Szénhidrát

    11 g
  • Fehérje

    55,9 g