Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves
2014-03-21- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Nyáron majd, jó meleg időben ajánlom nektek a következő receptet. Nekem nagyon bejött.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet görögdinnye
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 0.5 db citrom
- 2 db mentalevél
- 4 db bazsalikomlevél
- 1 szál petrezselyem
- kakukkfű (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- olívaolaj (citromos)
- 1 szelet kenyér (rozs)
1. Lépés
A lehűtött görögdinnye húsát – mag nélkül – kikaparom, s a levével együtt egy keverőtálba teszem.
2. Lépés
Hozzáadom az aprított paradicsomot, chilipaprikát, fűszerleveleket, öntök bele chiliszószt, fűszerezem.
3. Lépés
Egy botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosan, majd visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
4. Lépés
Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, középre helyezem a bazsalikomcsokrot, körberakom pirított, kockára vágott kenyérrel, locsolok rá olívaolajat.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 320 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
124 kcal -
Zsír
7,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
15,5 g -
Cukor
9,3 g -
Fehérje
1,9 g