Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

2014-03-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nyáron majd, jó meleg időben ajánlom nektek a következő receptet. Nekem nagyon bejött.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 0.5 db citrom
  • 2 db mentalevél
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 szál petrezselyem
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • olívaolaj (citromos)
  • 1 szelet kenyér (rozs)

1. Lépés

A lehűtött görögdinnye húsát – mag nélkül – kikaparom, s a levével együtt egy keverőtálba teszem.

2. Lépés

Hozzáadom az aprított paradicsomot, chilipaprikát, fűszerleveleket, öntök bele chiliszószt, fűszerezem.

3. Lépés

Egy botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosan, majd visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

4. Lépés

Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, középre helyezem a bazsalikomcsokrot, körberakom pirított, kockára vágott kenyérrel, locsolok rá olívaolajat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 223 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    124 kcal
  • Zsír

    7,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    15,5 g
  • Cukor

    9,3 g
  • Fehérje

    1,9 g