Görög húsgolyók recept
2012-04-14- Típus: Húsgombóc receptek
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy budapesti görög étteremben kóstoltam meg először ezt az étel. Valami másra vágytam, mint a jól megszokott gyros vagy görög saláta, így jutottam el ehhez a recepthez.
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 nagy mogyoróhagyma
- 50 dkg sertés- vagy pulyka darált hús
- 1 narancs reszelt héja
- 2 evőkanál apróra vágott menta
- 1 ek sertés fűszersó
- só, bors, oregano
Recept elkészítése
1. Melegítsük fel egy kis serpenyőben az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, a mogyoróhagymát és főzzük 1 percig, majd hagyjuk kihűlni.
2. Közben keverjük el a darált húst, morzsoljuk darabokra. Egyenletesen szórjuk meg sóval, oregánóval, a fűszersóval, egy narancshéjával és mentával, aztán ízlés szerint borsozzuk. Megszórjuk a kihűlt fokhagymás keverékkel. Óvatosan keverjük, majd alakítsunk kis golyókat belőlük és helyezzük át egy serpenyőbe.
3. Melegítsünk fel olívaolajat a serpenyőben, majd kezdjük el forgatni, hogy a golyók ide-oda guruljanak, így nem fognak megégni. Körülbelül 8 -10 perc alatt készre sütjük őket. Szolgáljuk melegen, fogpiszkálóra szúrva kis koktél falatokat készítve, vagy görög salátával.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
6 646 megtekintés