Görög húsgolyók recept

2012-04-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy budapesti görög étteremben kóstoltam meg először ezt az étel. Valami másra vágytam, mint a jól megszokott gyros vagy görög saláta, így jutottam el ehhez a recepthez.

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 nagy mogyoróhagyma
  • 50 dkg sertés- vagy pulyka darált hús
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál apróra vágott menta
  • 1 ek sertés fűszersó
  • só, bors, oregano

Recept elkészítése

1. Melegítsük fel egy kis serpenyőben az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, a mogyoróhagymát és főzzük 1 percig, majd hagyjuk kihűlni.

2. Közben keverjük el a darált húst, morzsoljuk darabokra. Egyenletesen szórjuk meg sóval, oregánóval, a fűszersóval, egy narancshéjával és mentával, aztán ízlés szerint borsozzuk. Megszórjuk a kihűlt fokhagymás keverékkel. Óvatosan keverjük, majd alakítsunk kis golyókat belőlük és helyezzük át egy serpenyőbe.

3. Melegítsünk fel olívaolajat a serpenyőben, majd kezdjük el forgatni, hogy a golyók ide-oda guruljanak, így nem fognak megégni. Körülbelül 8 -10 perc alatt készre sütjük őket. Szolgáljuk melegen, fogpiszkálóra szúrva kis koktél falatokat készítve, vagy görög salátával. 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

6 646 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres pulykagombóc

  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Paradicsomos húsgombóc recept

  • Marhagombóc paradicsomszósszal