Joghurtos almatorta
2013-02-18- Típus: Gyümölcstorta, Joghurttorta, Pite
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 32 perc
- Elkészítés: 45 perc
Amikor megkaptam az egyik barátnőmtől a következő receptet, azonnal el akartam készíteni. Nem elég, hogy egyszer kaptam náluk kóstolót, de azóta ha megyek hozzá, mindig ezt készít nekem. :) Nem lehet megunni, az almabolond párom is imádja. :)
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 200 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál túró
- reszelt citromhéj
- csipet só
- A töltelékhez:
- 4 nagyobb alma
- citromlé
- 1 tk fahéj
- 3 tojás
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
1. lépés
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd becsomagoljuk fóliába és legalább 1 órára hűtőbe rejtjük. Ennél a folyamatnál akár fagyasztható is.
Kivesszük a tésztát, majd előkészítünk egy tetszőleges méretű, kivajazott sütőformát, a tésztát kinyújtjuk, hogy körülbelül 3-4 cm pereme maradjon és belenyomkodjuk a tésztát a formába.
2. lépés
A tésztára ráfektetjük a citromlével meglocsolt és fahéjjal megszórt almaszeleteket, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben felverjük a tojást, hozzákeverjük a tejszínt és a cukrokat, és a sütemény tetejére öntjük. Tovább sütjük még 20 percig, amíg szép aranyszínű lesz.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
6 604 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
346 kcal -
Zsír
8.2g -
Szénhidrát
64.8g -
Fehérje
7.3g