Joghurtos almatorta

2013-02-18
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 32 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Amikor megkaptam az egyik barátnőmtől a következő receptet, azonnal el akartam készíteni. Nem elég, hogy egyszer kaptam náluk kóstolót, de azóta ha megyek hozzá, mindig ezt készít nekem. :) Nem lehet megunni, az almabolond párom is imádja. :)

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 200 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál túró
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4 nagyobb alma
  • citromlé
  • 1 tk fahéj
  • 3 tojás
  • 100 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor

1. lépés

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd becsomagoljuk fóliába és legalább 1 órára hűtőbe rejtjük. Ennél a folyamatnál akár fagyasztható is.

Kivesszük a tésztát, majd előkészítünk egy tetszőleges méretű, kivajazott sütőformát, a tésztát kinyújtjuk, hogy körülbelül 3-4 cm pereme maradjon és belenyomkodjuk a tésztát a formába.

2. lépés

A tésztára ráfektetjük a citromlével meglocsolt és fahéjjal megszórt almaszeleteket, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

Közben felverjük a tojást, hozzákeverjük a tejszínt és a cukrokat, és a sütemény tetejére öntjük. Tovább sütjük még 20 percig, amíg szép aranyszínű lesz.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

6 604 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    346 kcal
  • Zsír

    8.2g
  • Szénhidrát

    64.8g
  • Fehérje

    7.3g

Kommentek