Kapros túróval töltött gomba
2012-06-02- Típus: Fehérje nap, Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Vegetáriánusoknak és 90 naposoknak szeretnék kedveskedni ezzel a kis könnyű recepttel.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg Csiperkegomba
- Fél csokor Kapor
- 15 dkg Juhtúró
- Kevés Mustár
- 2 dkg Vaj
- 1 Vöröshagyma
- Só
- Fehér Bors
- 25 dkg Vegyes zöldség
1. lépés
A gombákat megtisztítjuk, a szárakat kitörjük, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.
2. lépés
A túrót összekeverjük a kaporral (összeaprított legyen) és a kis kockákra vágott hagymával. Hozzáadjuk még a mustárt, sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Ha kész a töltelékünk, akkor hagyjuk egy kicsit állni.
3. lépés
A gomba szárának a helyére belenyomkodjuk a tölteléket, majd fogunk egy tepsit vagy hőálló tálat, amit kivajazunk. A gombák közé tehetünk bármilyen vegyes zöldséget. Tudom ajánlani például a paprikát, paradicsomot, karfiolt vagy éppen a cukkinit is. Közepes hőmérsékleten az egészet megpároljuk és fogyaszthatjuk is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 529 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
305 kcal -
Összes Zsír
12,2 g -
Koleszterin
28 mg -
Szénhidrát
26,6 g -
Cukor
5,9 g -
Fehérje
20,2 g