Kapros túróval töltött gomba

2012-06-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Vegetáriánusoknak és 90 naposoknak szeretnék kedveskedni ezzel a kis könnyű recepttel.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg Csiperkegomba
  • Fél csokor Kapor
  • 15 dkg Juhtúró
  • Kevés Mustár
  • 2 dkg Vaj
  • 1 Vöröshagyma
  • Fehér Bors
  • 25 dkg Vegyes zöldség

1. lépés

A gombákat megtisztítjuk, a szárakat kitörjük, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.

2. lépés

A túrót összekeverjük a kaporral (összeaprított legyen) és a kis kockákra vágott hagymával. Hozzáadjuk még a mustárt, sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Ha kész a töltelékünk, akkor hagyjuk egy kicsit állni.

3. lépés

A gomba szárának a helyére belenyomkodjuk a tölteléket, majd fogunk egy tepsit vagy hőálló tálat, amit kivajazunk. A gombák közé tehetünk bármilyen vegyes zöldséget. Tudom ajánlani például a paprikát, paradicsomot, karfiolt vagy éppen a cukkinit is. Közepes hőmérsékleten az egészet megpároljuk és fogyaszthatjuk is.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 529 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    305 kcal
  • Összes Zsír

    12,2 g
  • Koleszterin

    28 mg
  • Szénhidrát

    26,6 g
  • Cukor

    5,9 g
  • Fehérje

    20,2 g