Orchidea szelet
2014-08-08- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Keresztanyámtól tanultam ezt a mutatós süteményt. Haladó háziasszonyoknak ajánlom. :)
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- reszelt fél citromhéj
- 2 ek kakaó
- Máktöltelék:
- 20 dkg őrölt mák
- 10 dkg porcukor
- 1 reszelt alma
- késhegynyi fahéj
- reszelt fél citromhéj
- 1 dl forró tej
- Kókuszkrém:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- Vaníliakrém:
- 1/2 l tej
- 2 cs vaníliás puding – főzős
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- Tetejére:
- kevés őröletlen mák
- kókuszreszelék
1. Lépés
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek.
2. Lépés
A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.
A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.
3. Lépés
Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.
3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket.
4. Lépés
A krémet langyos margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
5. Lépés
Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd előmelegített sütőben megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
13 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,194 kcal -
Zsír
67.2g -
Szénhidrát
137.2g -
Fehérje
17.7g -
Koleszterin
122mg -
Cukor
79g