Fokhagymakrémleves
2012-11-07- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Télen a megfázások idején nincs is jobb mint egy fokhagymakrémleves, ami tisztítja a légutakat. Csak másnap ne nagyon beszélgessünk emberekkel. :)
Ezeket szerezd be:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kis fej fokhagyma
- 2 ek liszt
- 8 dl húsleves
- só, bors ízlés szerint
- vaj
- snidling vagy sajt a tálaláshoz
1. Lépés
A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban vajon megfonnyasszuk. Szórjunk a lábasba lisztet, majd öntsük fel a húslevessel.
2. Lépés
Ízesítsük sóval. borssal ízlés szerint, majd forraljuk lassú tűzön 10 percig. Akkor le is vehetjük. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd egy botmixer segítségével pépesítsük, hogy a hagymadarabok ne látszódjanak benne.
Pirított kenyérkockákkal vagy sajttal megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 463 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
71 kcal -
Zsír
1.3g -
Szénhidrát
9.6g -
Fehérje
5.2g