Fokhagymakrémleves

2012-11-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Télen a megfázások idején nincs is jobb mint egy fokhagymakrémleves, ami tisztítja a légutakat. Csak másnap ne nagyon beszélgessünk emberekkel. :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 8 dl húsleves
  • só, bors ízlés szerint
  • vaj
  • snidling vagy sajt a tálaláshoz

1. Lépés

A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban vajon megfonnyasszuk. Szórjunk a lábasba lisztet, majd öntsük fel a húslevessel.

2. Lépés

Ízesítsük sóval. borssal ízlés szerint, majd forraljuk lassú tűzön 10 percig. Akkor le is vehetjük. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd egy botmixer segítségével pépesítsük, hogy a hagymadarabok ne látszódjanak benne.

Pirított kenyérkockákkal vagy sajttal megszórva tálaljuk.

Fogás: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 463 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    71 kcal
  • Zsír

    1.3g
  • Szénhidrát

    9.6g
  • Fehérje

    5.2g