Medvehagymás sajtoskifli
2013-07-08- Típus: Kiflik, Töltött kifli receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:45 p
Kora nyári finomság, ami túl egyszerű ahhoz, hogy ne készítsük el!
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- vaj
- só, őrölt fehér bors
- medvehagyma
- 1 tojás
- 100 g reszelt sajt
1. lépés
Tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél óráig kelesztjük. A sajtot megreszeljük, a medvehagymát aprítjuk.
2. lépés
A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval háromszögű cikkekre vágjuk. A közepébe teszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A cikkeket feltekerjük.
A kiflilket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük. Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 711 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
365 kcal -
Zsír
31.5g -
Szénhidrát
12.2g -
Fehérje
9.1g