Fokhagymakrémleves Gizitől
2015-01-28- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Az előzőleg olívaolajban puhára párolt fokhagymától különösen finom ízt kapott a leves.
Ezeket szerezd be:
- 2 fej fokhagyma
- olívaolaj
- 1 ek liszt
- 2 db húsleveskocka
- kakukkfű
- só, bors
- 1 l víz
1. Lépés
A fokhagymafejeket vágjuk félbe, majd a vágott felével lefelé, tegyük bele egy edénybe. Ezután öntsük fel annyi olívaolajjal, hogy teljesen ellepje (ízlés szerint bármilyen olajjal felönthetjük).
2. Lépés
Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. Amikor már szépen megsült, vegyük ki a félbevágott fokhagymafejeket az olajból és nyomkodjuk ki a gerezdeket a hajából.
3. Lépés
Ezután tegyük bele egy edénybe, majd villával kicsit nyomkodjuk össze a megsült fokhagymagerezdeket. Ezután öntsünk rá egy evőkanálnyit a sütéshez használt olajból, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre.
4. Lépés
Végül öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük.
Kb. 10-15 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
5. Lépés
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos sült kifliszeletet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 496 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
63 kcal -
Zsír
0.7g -
Szénhidrát
12.3g -
Fehérje
2.6g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
0.9g