New York cheesecake eperrel
2016-09-06- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ezzel a recepttel megéri bíbelődni, mert garantált a siker!
Ezeket szerezd be:
- Kekszes alaphoz:
- 18 dkg zabkeksz
- 7 dkg lágy vaj
- Krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 0,5 dl tejszín
- 0,5 dl tejföl
- 1 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- Öntet:
- 15 dkg friss eper
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 tk vanília kivonat
- csipet fahéj
1. lépés
Egy robotgépben vagy sodrófával összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk a vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
2. lépés
A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgát is, mindegyiket jól elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, a tejföl, a citrom leve és a reszelt héja, végül a keményítő.
3. lépés
Kivesszük a hűtőből a tortaformát, majd tetejére öntjük a krémet. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel.
4. lépés
Előmelegített sütőbe tesszük, majd 150 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős az állaga.
5. lépés
Az öntethez az epret felaprítjuk, és egy kis lábasban alacsony lángon a cukorral, vanília kivonattal, csipet fahéjjal összeforraljuk. Amikor már kissé szirupos állaga lesz, levehetjük a tűzről. Csak a tálalás előtt locsoljuk le vele a tortát.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
4 240 megtekintés