New York cheesecake eperrel

2016-09-06
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ezzel a recepttel megéri bíbelődni, mert garantált a siker!

Ezeket szerezd be:

  • Kekszes alaphoz:
  • 18 dkg zabkeksz
  • 7 dkg lágy vaj
  • Krémhez:
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl tejszín
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • Öntet:
  • 15 dkg friss eper
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • csipet fahéj

1. lépés

Egy robotgépben vagy sodrófával összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk a vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.

2. lépés

A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgát is, mindegyiket jól elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, a tejföl, a citrom leve és a reszelt héja, végül a keményítő.

3. lépés

Kivesszük a hűtőből a tortaformát, majd tetejére öntjük a krémet. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel.

4. lépés

Előmelegített sütőbe tesszük, majd 150 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős az állaga.

5. lépés

Az öntethez az epret felaprítjuk, és egy kis lábasban alacsony lángon a cukorral, vanília kivonattal, csipet fahéjjal összeforraljuk. Amikor már kissé szirupos állaga lesz, levehetjük a tűzről. Csak a tálalás előtt locsoljuk le vele a tortát.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 240 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Csokoládés-céklás torta