Ribizlis szelet
2014-07-17- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Keresztanyáméknál kóstoltam, aztán kipróbáltam:) Nem lehet megunni.
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 1 kk. sütőpor
- 1 csipet só
- A ribizlis krémhez:
- 4 dl tej
- kb. 5-6 dkg búzadara
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 50 dkg leszemelt ribizli
1. Lépés
Először főzünk egy sima tejbegrízt – kissé keményebb állagúnak kell lennie a szokásosnál -, aztán hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd megsütjük. Amíg a piskóta sült, habosra kevertem a vajat a porcukorral, leszemeztem és jól leszárítottam a ribizlit.
3. Lépés
Ezután a habosra kevert cukros vajhoz kanalanként hozzárobotoltam a teljesen kihűlt tejbegrízt, majd óvatosan beleforgattam a ribizlit is, csak pár szemet hagytam a díszítéshez.
4. Lépés
A piskótát kétfelé vágtam (két darab 15X30 cm-es lap lett belőle), és az alsó lapján egyenletesen elosztottam a ribizlis krémet.
Tetejét porcukorral szórtam meg.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
3 359 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
532 kcal -
Zsír
26.5g -
Szénhidrát
66.2g -
Fehérje
11.2g -
Koleszterin
223mg -
Cukor
46.1g