Fehérboros sütőtökkrémleves feketeerdő sonkával
2015-03-16- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Már rég főztem sütőtökkrémlevest, most bepótolom, persze egy kicsit másképp, mint amit eddig feltettem.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg sütőtök (kanadai)
- 1 db sárgarépa
- 1 db krumpli
- 0.5 db kisebb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 db leveskocka (füstölt sonka)
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- szerecsendió (ízlés szerint)
- 5 dkg feketeerdő sonka
- 1 evőkanál tökmag
- tökmagolaj
- olívaolaj
1. Lépés
A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sárgarépát is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 °C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.
2. Lépés
Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
3. Lépés
Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.
4. Lépés
Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.
5. Lépés
A zsiradékon a hagymát dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s főzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát és megfőzöm.
6. Lépés
Amikor kész, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom.
7. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, a középre helyezem a sült sonkát, szórok rá tökmagot, s locsolok rá tökmagolajat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 403 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
499 kcal -
Zsír
26,4 g -
Koleszterin
22 mg -
Szénhidrát
49 g -
Cukor
12,9 g -
Fehérje
11,5 g