Fehérboros, sajtos medvehagyma krémleves
2013-10-30- Típus: Hagymalevesek, Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
A krémlevesek között ez a kedvencem. Mindig terem a kertben medvehagyma, így van utánpótlás.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 20 levél medvehagyma
- medvehagyma virágok (díszítéshez)
- vaj
- főzőtejszín
- fehérbor
- 1 db tyúk- húsleveskocka
- 100 g sajt
- só, bors
1. Lépés
A krumplit héjában félig megfőzöm. Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a porét és az újhagymát karikára vágpm, a medvehagyma leveleket szeletelem..A sajtot kockára vágom.
2. Lépés
Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főző tejszínt, meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy hogy darabos részek is maradjanak,, majd egyet rottyantok rajta.
3. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 480 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
320 kcal -
Zsír
21g -
Szénhidrát
10.1g -
Fehérje
13.9g