Fehérboros, sajtos medvehagyma krémleves

2013-10-30
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A krémlevesek között ez a kedvencem. Mindig terem a kertben medvehagyma, így van utánpótlás.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 20 levél medvehagyma
  • medvehagyma virágok (díszítéshez)
  • vaj
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • 1 db tyúk- húsleveskocka
  • 100 g sajt
  • só, bors

1. Lépés

A krumplit héjában félig megfőzöm. Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a porét és az újhagymát karikára vágpm, a medvehagyma leveleket szeletelem..A sajtot kockára vágom.

2. Lépés

Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főző tejszínt, meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy hogy darabos részek is maradjanak,, majd egyet rottyantok rajta.

3. Lépés

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.

Fogás: , Cimkék: ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 294 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Tejszínes hagymaleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal
  • Zsír

    21g
  • Szénhidrát

    10.1g
  • Fehérje

    13.9g