Citrusi sertés tésztával

2012-04-02
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Mikor egyik vendégségem során meghallottam ezt az étel, nagyon szkeptikus és tartózkodó voltam, de későbbi kóstolásnál tapasztaltam, hogy meglepően finom, és legtöbb hozzávalóját egész évben megtalálhatjuk a boltokban.

Ezeket szerezd be:

  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál só
  • őrölt bors
  • 1/2 kg sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3dl csirke húsleves
  • 2dl narancslé
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1/2 evőkanál barna cukor
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 szeletelt metélőhagyma
  • 1 csomag tészta

Elkészítés:

A tésztának tegyünk fel egy fazék vizet forrni, ameddig a többit elkészítjük. Mikor a víz forrni kezd, tegyük bele a tésztát és főzzük meg.

1. Egy kis tálban keverjük össze a köményt, a sót és borsot. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól forgassuk meg benne, hogy a fűszerek rátapadjanak.
2. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat és adjuk hozzá a fokhagymát és a sertéshúst. Pirítsuk 5 percig, vagy amíg teljesen megbarnul.
3. Egy kis tálban elkeverjük a levest, a narancslevet, az ecetet, és barna cukrot. Vegyük a lének az 1/4 részét és  öntsük össze a serpenyőben lévő hússal, majd tegyük bele a szeletekre vágott  sárgarépát. Forraljuk fel, aztán vegyük vissza a hőfokot.  7-8 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
4. Vegyítsük a kukoricakeményítőt a fenntartott húsleves keverékkel. Folyamatos keverés mellett öntsük a kukoricakeményítő keveréket a serpenyőben, hogy besűrűsödjön a szósz. Ezután hozzáadjuk a metélőhagymát. Forraljuk fel, és főzzük további 1 percig.
5. Végezetül tegyük a tésztát a tányérokra, majd halmozzuk rá a szószt. A tetejét díszítsük a megmaradt metélőhagyma zöldjével.

Aki nem ódzkodik a különleges ízektől, az extraként egész narancsot vagy ananászt is tehet bele a végén, így igazán pikáns lesz az íze!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 088 megtekintés