Citrusi sertés tésztával
2012-04-02- Típus: Gyümölcsös tészták
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Mikor egyik vendégségem során meghallottam ezt az étel, nagyon szkeptikus és tartózkodó voltam, de későbbi kóstolásnál tapasztaltam, hogy meglepően finom, és legtöbb hozzávalóját egész évben megtalálhatjuk a boltokban.
Ezeket szerezd be:
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál só
- őrölt bors
- 1/2 kg sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3dl csirke húsleves
- 2dl narancslé
- 2 evőkanál almaecet
- 1/2 evőkanál barna cukor
- 2 közepes sárgarépa
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 szeletelt metélőhagyma
- 1 csomag tészta
Elkészítés:
A tésztának tegyünk fel egy fazék vizet forrni, ameddig a többit elkészítjük. Mikor a víz forrni kezd, tegyük bele a tésztát és főzzük meg.
1. Egy kis tálban keverjük össze a köményt, a sót és borsot. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól forgassuk meg benne, hogy a fűszerek rátapadjanak.
2. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat és adjuk hozzá a fokhagymát és a sertéshúst. Pirítsuk 5 percig, vagy amíg teljesen megbarnul.
3. Egy kis tálban elkeverjük a levest, a narancslevet, az ecetet, és barna cukrot. Vegyük a lének az 1/4 részét és öntsük össze a serpenyőben lévő hússal, majd tegyük bele a szeletekre vágott sárgarépát. Forraljuk fel, aztán vegyük vissza a hőfokot. 7-8 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
4. Vegyítsük a kukoricakeményítőt a fenntartott húsleves keverékkel. Folyamatos keverés mellett öntsük a kukoricakeményítő keveréket a serpenyőben, hogy besűrűsödjön a szósz. Ezután hozzáadjuk a metélőhagymát. Forraljuk fel, és főzzük további 1 percig.
5. Végezetül tegyük a tésztát a tányérokra, majd halmozzuk rá a szószt. A tetejét díszítsük a megmaradt metélőhagyma zöldjével.
Aki nem ódzkodik a különleges ízektől, az extraként egész narancsot vagy ananászt is tehet bele a végén, így igazán pikáns lesz az íze!