Kókuszos csókok

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Kókuszos csókokból mindig csak keveset szoktam készíteni, mert nagyon édesek, nagyon ragadósak, és ha az ember esténként majszol belőle, akkor, hipp-hopp, felugorhat pár kilogramm tőlük.

Ezeket szerezd be:

  • 3 extra méretű tojás
  • 3/4 csésze cukor (kb. 150g)
  • 2 csésze cukrozatlan kókuszreszelék
  • 5 teáskanál sima, nem édesített almaszósz

Elkészítés

1. Tegyünk egy tepsibe barna sütőpapírt.

2. Keverjük össze a 3 tojásfehérjét, a cukrot, a kókuszreszeléket és az almaszószt egy közepes méretű, vastag aljú serpenyőben. Jól keverjük össze, és melegítsük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a hozzávalók összeállnak. Ha a keverék túl száraznak vagy keménynek tűnik, akkor adjunk hozzá kevés almaszószt még. Ha a keverék úgy tűnik, túl nedves, adjunk hozzá kevés kókuszreszeléket.

3. Helyezze a meleg keveréket egy habnyomó zsákba és nyomjunk kis csók formákat egymástól 1 cm-re vagy egy evőkanál segítésével kanalazzunk a papírra kis adagokat. Hagyja a kialakult csókokat kiszáradni néhány percig (15 percig), sütés előtt.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Süssük a csókokat, amíg a széleik barnulni nem kezdenek (5-7 percig).

Hagyjuk kihűlni a tepsit egy pár percig, majd óvatosan emeljük fel őket a papírról. Hagyjuk hűlni őket, mert könnyen szétesnek.

Egy fedett dobozban legfeljebb 5 napig tároljuk, utána kiszáradnak.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 716 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Mandulás-vörösáfonyás biscotti

  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Diétás kakaós tea sütemény

Kommentek