Kókuszos csókok
2012-04-02- Típus: Apró sütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 35 perc
Kókuszos csókokból mindig csak keveset szoktam készíteni, mert nagyon édesek, nagyon ragadósak, és ha az ember esténként majszol belőle, akkor, hipp-hopp, felugorhat pár kilogramm tőlük.
Ezeket szerezd be:
- 3 extra méretű tojás
- 3/4 csésze cukor (kb. 150g)
- 2 csésze cukrozatlan kókuszreszelék
- 5 teáskanál sima, nem édesített almaszósz
Elkészítés
1. Tegyünk egy tepsibe barna sütőpapírt.
2. Keverjük össze a 3 tojásfehérjét, a cukrot, a kókuszreszeléket és az almaszószt egy közepes méretű, vastag aljú serpenyőben. Jól keverjük össze, és melegítsük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a hozzávalók összeállnak. Ha a keverék túl száraznak vagy keménynek tűnik, akkor adjunk hozzá kevés almaszószt még. Ha a keverék úgy tűnik, túl nedves, adjunk hozzá kevés kókuszreszeléket.
3. Helyezze a meleg keveréket egy habnyomó zsákba és nyomjunk kis csók formákat egymástól 1 cm-re vagy egy evőkanál segítésével kanalazzunk a papírra kis adagokat. Hagyja a kialakult csókokat kiszáradni néhány percig (15 percig), sütés előtt.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Süssük a csókokat, amíg a széleik barnulni nem kezdenek (5-7 percig).
Hagyjuk kihűlni a tepsit egy pár percig, majd óvatosan emeljük fel őket a papírról. Hagyjuk hűlni őket, mert könnyen szétesnek.
Egy fedett dobozban legfeljebb 5 napig tároljuk, utána kiszáradnak.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
6 716 megtekintés