Fehérboros olasz tojásleves
2015-06-16- Típus: Tojáslevesek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Stracciatella, azaz fehérboros olasz tojásleves spenóttal, fokhagymás, parmezános bruschettával.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg spenót
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 5 szál petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 3 dkg parmezán
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db marhahúsleves-kocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1,2 l víz
- 1 dl fehérbor
- 6 szelet kenyér (toast)
- olívaolaj
1. Lépés
Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítom, kevés olajon megdinsztelem. Felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát. Fűszerezem.
2. Lépés
A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítom, a parmezánt lereszelem. A tojást felverem, összekeverem a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához) és a zsemlemorzsával, öntök hozzá a levesből, csomómentesre keverem. Ezután folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a keveréket. Végül beleteszem az aprított zöldségeket, beleöntöm a fehérbort.
3. Lépés
Tálalok. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 344 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
226 kcal -
Zsír
11 g -
Koleszterin
117 mg -
Szénhidrát
17 g -
Cukor
2,4 g -
Fehérje
10,7 g