Savanyú tojásleves
2012-06-05- Típus: Levesek, Savanyú leves receptek, Tojáslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A savanyú tojáslevest gyorsan és olcsón tudjuk kihozni, ami még finom is. :)
Ezeket szerezd be:
- 4 db Tojás
- 3 evőkanál Liszt
- 3 evőkanál Olaj
- 2 dl Tejföl
- 12 dkg Sajt
- Kevés Cukor
- Ecet
- Só
- 1 csokor Petrezselyemzöld
1. lépés
Egy kevéske olajon megpirítjuk a cukrot, majd hozzáadunk kb. 3 evőkanál lisztet. Jól belekeverjük.
2. lépés
Ezután beleöntünk 1 liter vizet és fűszerezünk. Ízlésünknek megfelelően megsózzuk vagy akár borsozzuk. Hozzáadunk ecetet. Ennek a mennyiségét is Rátok bízom, mert mindenki máshogy szereti, főleg ha ecetről van szó. Ha az ecet is megvan, akkor felforraljuk az egészet.
3. lépés
Ha már elértük a forrást, a tojásokat szépen finoman beletörjük, beleütjük. Érdemes egy külön tálkába a tojások feltörését végezni, mert nehogy a tojás héja is az ebédünkben landoljon. Ahogy a tojások benne vannak, kicsi lángon kb. 5-10 percig még forraljuk.
4. lépés
A végére beletesszük a tejfölt, amivel behabarjuk a levesünket és hozzáadjuk a kis aprókra vágott petrezselymet. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 466 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
316 kcal -
Összes Zsír
25,6 g -
Koleszterin
197 mg -
Szénhidrát
7 g -
Cukor
1,9 g -
Fehérje
13,9 g