Ecetes kékkagyló recept
2013-10-21- Típus: Kagylóreceptek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Érkezzen egy kis különlegesség is. A kékkagyló az Atlanti-óceán északi részén és Japán partjainál honos, vitaminokban és fehérjékben gazdag étel. Ha sikerült beszereznünk, készítsük el ecetesen.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 kg Kékkagyló
- 2 db Paprika
- 2 db Kaliforniai Paprika
- 1 db Vöröshagyma
- 2 dl Fehérbor
- 8-10 db közepes Ecetes uborka
- 1 db Babérlevél
- Kapribogyó
- Olaj
- Ecet (ízlés szerint)
- Só
- Petrezselyem
1. lépés
A kagylót sós vízben (ami pont ellepi) tegyük fel főni. Öntsük hozzá a fehérbort, tegyük bele a babérlevelet, majd tegyünk rá fedőt és főzzük meg. Amikor megfőtt a kagyló, szűrjük le, várjuk meg míg kihűl és távolítsuk el a kagylónak a héját.
2. lépés
A paprikákat, ecetes uborkát, kapribogyót, vöröshagymát és a petrezselymet vágjuk fel apróra, keverjük össze az ecettel, olajjal, majd sózzuk meg ízlés szerint. Végül keverjük hozzá a kagylót, várjunk minimum egy negyed órát (az érlelés miatt), majd tálaljunk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 393 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
544 kcal -
Összes Zsír
22,4 g -
Koleszterin
105 mg -
Szénhidrát
27,4 g -
Cukor
7,7 g -
Fehérje
46,3 g