Osztriga Rockefeller módra
2013-12-20- Típus: Kagylóreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Az osztrigát az egyik külföldi utam során kóstoltam meg elsőnek és már akkor a rabjává tett. Ez az egyik kedvenc receptem hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 1 db osztriga
- 2 evőkanálnyi kagyló (paradicsomos katalán)
- 50 g bacon
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 szál petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db mogyoróhagyma
- 1 dl tejszín
- 1-2 levél spenót (bébi)
- vaj
- parmezán sajt
1. lépés
Egy serpenyőben vajat olvasztok, rárakom a bacont, megsütöm, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát, a fokhagymát és a spenótlevelet.
2. lépés
Locsolok rá tejszínt, felforralom.
3. lépés
Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.
4. lépés
A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát és reszelek rá sajtot, majd 200 fokon az előforrósított sütőben 5 percig sütöm.
5. lépés
Tálaláskor a tányérra teszem a mártást és az osztrigát. Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 002 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
695 kcal -
Zsír
50,2 g -
Koleszterin
181 mg -
Szénhidrát
18,8 g -
Cukor
3,1 g -
Fehérje
43 g