Osztriga Rockefeller módra

2013-12-20
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Az osztrigát az egyik külföldi utam során kóstoltam meg elsőnek és már akkor a rabjává tett. Ez az egyik kedvenc receptem hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db osztriga
  • 2 evőkanálnyi kagyló (paradicsomos katalán)
  • 50 g bacon
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db mogyoróhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 levél spenót (bébi)
  • vaj
  • parmezán sajt

1. lépés

Egy serpenyőben vajat olvasztok, rárakom a bacont, megsütöm, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát, a fokhagymát és a spenótlevelet.

2. lépés

Locsolok rá tejszínt, felforralom.

3. lépés

Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.

4. lépés

A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát és reszelek rá sajtot, majd 200 fokon az előforrósított sütőben 5 percig sütöm.

5. lépés

Tálaláskor a tányérra teszem a mártást és az osztrigát. Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 002 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Kagyló vegyes zöldséggel

  • Kagyló tengerész módra

  • Citromos kagyló recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    695 kcal
  • Zsír

    50,2 g
  • Koleszterin

    181 mg
  • Szénhidrát

    18,8 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    43 g