Dinnyesaláta sonkával

2014-05-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Nyári hőségben akár főételnek is jó, én nagyon szeretem. Próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 1 szelet görögdinnye
  • 15 szelet sonka (selyem)
  • 8 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 8 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 5 db kesudió (pirított)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 db mentalevél (virággal)

1. Lépés

A dinnyéket előzőleg jól behűtöm.

2. Lépés

A sárgadinnyét félbevágom. Mindkét dinnyét meghámozom, magjaikat eltávolítom, kockára vágom, s egy tányérra rakom, fűszerezem.

3. Lépés

Körberakom a sonkával, rászórom az olívabogyókat, és a kesudiókat, s teszek rá mentaleveleket és virágot.

TIPP: Vajas pirítóst ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 478 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnyesaláta fetával

  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    478 kcal
  • Zsír

    24,2 g
  • Koleszterin

    120 mg
  • Szénhidrát

    28,9 g
  • Cukor

    15,1 g
  • Fehérje

    37,5 g