Paradicsomos töltött karalábélevél
2014-01-11- Típus: Töltött karalábé
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Töltött karalábélevelet készítettem, de nem a hagyományos módon, hanem paradicsomosan. Szerintem simán felveszi a versenyt! :)
Ezeket szerezd be:
- 11 db karalábélevél
- 25 dkg darált hús (marha, sertés)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db újhagyma zöldje
- 2 db tojás
- 125 g rizs
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chilipaprika
- 4 db paradicsom
- Piros arany (ízlés szerint)
- kethcup (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 db marhahúsleves-kocka
- 2 evőkanál tejföl
1. lépés
A rizst félig megfőzöm, a hagymákat, petrezselyem-levelet, paprikákat aprítom, beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a darát húst, ráütöm a tojásokat, fűszerezem. Összekeverem.
2. lépés
A karalábé levelek szárát levágom, a 8 nagyobbik levelet félreteszem, a többit a szárakkal együtt aprítom.
3. lépés
A karalábéleveleket megtöltöm, hurkapálcikával rögzítem.
4. lépés
A paradicsomokat aprítom, majd felteszem vízben főni, adok hozzá ketchupot, chiliszószt, sózom, borsozom, megszórom paprikával, beleteszem a karalábélevelek szárát, a vagdalt leveleket, majd jöhetnek a töltött karalábé levelek. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Rámorzsolom a fűszerkeverékeket. Megfőzöm.
TIPP: Tálaláskor tegyetek rá tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 253 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
629 kcal -
Zsír
13,8 g -
Koleszterin
260 mg -
Szénhidrát
75,7 g -
Cukor
11,5 g -
Fehérje
48,6 g