Görögdinnyesaláta fetával
2018-03-27- Típus: Gyümölcssaláták
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Egy kicsit talán furcsán hangozhat, de amikor egy baráti összejövetel alkalmával ellátogattunk egy budapesti tétterembe, akkor a következő előételen akadt meg a szemem. Fenséges!
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg feta sajt
- 300 g görögdinnye
- 10 db mentalevél
- 2 csipet chilipor
- 3 ek balzsamecet
- 0.5 kiskanál fehér bors
- 1 csokor rukkola
1. lépés
Előkészítjük a dinnyét. Szeletekre vágjuk, meghámozzuk és mutatós kockákra vagy háromszögekre vágjuk. A magokat késsel kipiszkáljuk.
2. lépés
A fetát kiveszem a csomagolásból, lecsöpögtetem, majd akkora darabokra vágom, mint a dinnyét. Ezután mindkettőt (dinnyét és sajtot) leszórom a fűszerekkel, majd vagy egy tányérra rendezem egymásra, vagy apró fogpiszkálókkal egymásra szúrom. Így tökéletes vendégváró lesz belőle.
3. lépés
Melléje rendezem a rukkolát és a megtépett mentát, majd az egészet lelocsolom a balzsamecettel. Valóságos ízorgia lesz belőle!
Fontos, hogy a dinnyét és a sajtot is tegyük hűtőbe előtte, hogy jól lehűljön, így nyáron kiváló szomjoltó.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 749 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
366,58 kcal -
Zsír
21,86 g -
Koleszterin
89 mg -
Szénhidrát
28,26 g -
Cukor
23,17 g -
Fehérje
16,17 g