Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval
2014-06-23- Típus: Gyümölcssaláták
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Erre a salátára háromszorosan is illik a görög jelző. Egyrészt görögdinnyéből készült, ráadásul görög importból származó dinnyéből (a magyar még nem jelent meg a piacon), ráadásul ez egy tipikus görög, vagy általánosabban mediterrán saláta.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy szelet görögdinnye
- 150 g feta sajt
- 0.5 db lilahagyma
- 6-8 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- 6-8 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1 evőkanál borecet
- 1 db mentavirág
1. Lépés
A jól lehűtött dinnyét kimagozom, felkockázom, beleteszem egy üvegtálba.
2. Lépés
Teszek rá olívabogyókat, karikára vágott lilahagymát, morzsolok rá fetasajtot, locsolok rá borecetet, szórok rá fekete borsot, oregánót, díszítem mentavirággal.
TIPP: Pirítóssal és vörösborral fogyasszuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 084 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
552 kcal -
Zsír
39 g -
Koleszterin
134 mg -
Szénhidrát
49,2 g -
Cukor
22,7 g -
Fehérje
23,6 g